maanantai 16. helmikuuta 2015

Toisenlainen hiihtoloma

Kaikki luennot tällä viikolla on peruttu. Opiskelijat protestoivat viime viikolla lukukausimaksujen ja asumisen hinnan nousua vastaan. Taloudellista tukea ei myönnetä kaikille sitä tarvitseville. Protestoijat polttivat jääkaappeja, kantoja, pöytiä ja roskiksia. Protestit ovat olleet väkivaltaisia. Yliopiston johto väittää mediassa, että heillä ei ole tietoa siitä miksi opiskelijat protestoivat. Opiskelijoiden yhdistys taas väittää, että heitä ei ole kuultu. Vastaavanlaisia protesteja on täällä kuulemma joka lukukausi. Myös henkilökunta on protestoinut yliopistolla.

http://www.sabc.co.za/news/a/dfa25f00474b06ec99069dda2831d264/UKZN-shuts-down-amid-protests-20151302


Suomalainen järjestelmä on eteläafrikkalaisille utopia. Ihmiset ovat todella ihmeissään, kun kerron että meillä koulutuksesta ei tarvitse maksaa ja jokainen päätoiminen opiskelija jolla on taloudellisen tuen tarve saa opintotukea. Täällä joidenkin opiskelut tyssää lukukausimaksuihin.

No, mulle tuli nyt sitten hiihtoloma, ilman mahdollisuutta hiihtää. Ehdinhän jo opiskella kokonaisen viikon, Mietin ensin, pitäisikö lähteä reissuun, mutta päätin jäädä tutkimaan Durbania ja yrittää saada myös vähän kouluhommia tehtyä tämän viikon aikana.

Ja vaikka systeemi ei ihan täysin täällä toimi, oli minulla tänään positiivinen kokemus opiskelijoiden terveydenhuollosta. Täällä kampuksella on klinikka, jonne voi mennä jos on terveyteen liittyvää asiaa. Heillä on hyvin laajat palvelut. Eniten he mainostavat ilmaista hiv-testausta ja jälkiehkäisypillereitä, ne valitettavasti ovat täällä hyvin tarpeellisia. Mutta minä menin sinne silmätulehduksen takia. (Äiti varmaan ehti jo säikähtää) Vastaanottoaika on koko päivän (paitsi tunnin lounastauko välissä), Minun ei tarvinnut odottaa viittä minuuttiakaan, kun pääsin vastaanotolle ja lähdin sieltä ilmaisten silmätippojen ja särkylääkkeiden kanssa. Olin erittäin vaikuttunut.

Silmä on hoidossa ja protestit eivät olleet meidän kampuksella. Minulla siis asiat ovat edelleen loistavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti