torstai 12. helmikuuta 2015

Eikö teillä ole apinoita Suomessa?

Kuvaa kampukselta





Kampusalue on todella vihreää, puita on joka puolella. Itseasiassa jo ajaessamme lentokentältä kampukselle kiinnitin huomiota siihen, että joka puolella on todella vihreää. Puissa kiipeilee tietysti apinoita. Paikallisten mielestä ne ovat ärsyttäviä, mutta meidän vaihtareiden mielestä ne on supersöpöjä :) Kampusalueella on myös paljon kissoja. Ne ovat kuulemma täällä käärmeitten takia.

Ensimmäisenä aamunani kävelin kadulla yhden paikallisen tytön kanssa ja näimme monta apinaa. Hän oli hyvin ihmeissään, kun kerroin että meillä ei Suomessa ei ole apinoita. Olen yrittänyt kertoa suomalaisista eläimistä, mutta nimet eivät sano paikallisille mitään. Onneksi netti on keksitty, niin voin sieltä näyttää kuvia. Olen törmännyt myös moneen ihmiseen, jotka eivät ole koskaan kuullutkaan Suomesta. Hyvä tapa selittää Suomen talvea, on pyytää ihmisiä laittamaan kätensä pakkaseen. That's Finland! Tai siis se olisi ihannetalvi, talvihan oli tänä vuonna aika surkea. Ihmiset ovat hämmästelleet todella paljon Suomen pienuutta. Kun kerron, että meillä on reilu 5 miljoonaa ihmistä koko maassa, ihmiset alkavat nauramaan. Durbanissa asukkaita on n. 3 miljoonaa.

Kun kerron miten turvallista Suomessa on, ihmiset ovat aivan ihmeissään. Täällä paikalliset neuvovat, että kehenkään ei pidä luottaa ja aina voi tulla ryöstetyksi. En ole kuitenkaan kokenut, että minun tarvitsisi pelätä täällä. Kampusalue on hyvin turvallinen ja täällä voi liikkua vapaasti. Iltaisin voi myös soittaa auton joka vie paikasta a paikkaan b. Mutta kampukselta lähteminen onkin hieman hankalampaa. Täällä on minibuseja joilla kulkeminen on hyvin halpaa, mutta hankalaa. Ulospäin ei näe mikä reitti on, eikä keneltäkään oikein sovi kysyä, koska silloin voi päätyä väärään paikkaan ja ryöstetyksi. Reitit täytyy siis vain tietää. Taksi taas tulee kalliiksi, jos yksin kulkee. Joten toistaiseksi olen riippuvainen toisista ihmisistä, koska en vielä oikein hahmota kaupunkia. Mutta enköhän minäkin jossain vaiheessa opi reitit. Toisaalta on ihan hyväkin asia, että tulee vietettyä aikaa kampuksella, jotta opinnot etenevät.

Yritin ottaa kuvaa apinasta, mutta se lähti karkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti